UdsigtsDanmark

ET SAMMENHÆNGENDE LAND

Danmark er et smukt land med dets småøer, kyster, badehuse, strande, havne, marker og marsk, skove, landsbyer, slotte og andre gamle bygningsværker.

Der er pres på de fire storbyer, København, Aarhus, Aalborg og Odense. Det er her, hovedparten af uddannelsesinstitutionerne ligger og her, hundredetusindvis af unge skal bo i en årrække.

Hvert år omkring studiestart hører vi om studerende, der mangler billige boliger. De velstilledes forældre køber en lejlighed til dem, resten kæmper om kollegieværelser og bliver snydt af private udlejere, der tager overpris for udlejning af lejligheder og værelser.

Folketinget flyttede i 2016 statslige arbejdspladser ud af Hovedstaden til det, vi i partiet kalder UdsigtsDanmark. Vi vil hellere flytte uddannelsesinstitutioner ud i de mindre lokalsamfund, da vi mener, at unge mennesker generelt er mere flytbare end de, der har stiftet familie, købt boliger mv.

Fordelene ved at lægge uddannelsesinstitutioner i for eksempel Brønderslev, Hobro, Skjern, Sønderborg, Assens, Holbæk, Ringsted, Vordingborg, på Lolland-Falster og Bornholm er mange.

Det tilfører lokalsamfundene liv til gavn for de forretningsdrivende, idrætslivet mv. og åbner for nye muligheder for f.eks. cafeer, biografer, koncertsteder og andre til at etablere sig omkring uddannelsesstederne.

Der er typisk flere ledige boliger i de mindre byer. Presset på de fire store byer lettes, og boligboblen brister. Mange af de studerende vil slå sig permanent ned i deres studiebyer, især hvis der også er jobmuligheder – hvilket skabes ved, at der kommer nye beboere til, så der sættes en positiv spiral i gang.

Vi vil hjælpe UdsigtsKommunerne med at gøre det attraktivt at bosætte sig i lokalsamfundene, det kan bl.a. være i forhold til infrastruktur, velfungerende offentlig transport, ansættelse af tilflytterkonsulenter, et livligt handels- og kulturliv og krav til banker og realkreditinstitutter om lån til boliger mv.